Sabadell este un oraş în Spania în comunitatea Catalonia în provincia Barcelona şi în comarca Vallès Occidental. În 2004 avea o populaţie de 193.338 locuitori. Sabadell este situat la 20,6 km la nord vest de Barcelona.

Până aici, nimic neobişnuit. Un orăşel normal din Spania, cu oameni inimoşi şi plini de viaţă. Dar Sabadell a intrat în atenţia publicului din lumea întreagă printr-o acţiune inedită

Cu ocazia celebrării a 130 de ani de la înfiinţare, Banca Sabadell şi-a dorit să aducă un omagiu oraşului lor prin intermediul unei campanii inovatoare, intitulate “Som Sabadell” (Noi suntem Sabadell).

Este vorba despre un flashmob în care au fost implicaţi peste 100 de artişti şi muzicieni aparţinând Orchestrei Simfonice din Vallès, asociaţiei Amics de l’Òpera şi corului Coral Belles Arte. Ei au interpretat celebra „Odă a bucuriei” într-un mod extraordinar.

“Oda Bucuriei” este partea care încheie Simfonia a 9-a a lui Beethoven, compusă în 1823. Ea se bazează pe un poem scris de poetul şi filosoful german Friedrich Schiller în 1785, şi celebrează fraternitatea şi unitatea întregii omeniri.