Un doctor de top din spitalul rus în care opozantul Alexei Navalnîi a fost tratat imediat după otrăvirea sa vara trecută a murit, a spus spitalul joi, relatează CNN.

 

Sergei Maximishin, care era medicul şef adjunct al Spitalului de Urgenţă din Omsk, a murit ”subit” la vârsta de 55 de ani, potrivit unui comunicat al spitalului.

 

”Vă informăm cu regret că medicul şef adjunct pentru anestezie şi resuscitare în cadrul Spitalului de urgenţă No.1, asistent al departamentului Universităţii medicale de stat din Omsk, doctor în ştiinţe medicale Maksimishin Serghei Valentinovici a încetat subit din viaţă”, se arară în comunciatul transmis de spitalul de urgenţă din Omsk.

 

Navalnîi a fost internat iniţial în spitalul de urgenţă Omsk nr.1 pe 20 august, după ce i s-a făcut rău din cauza expunerii la agentul neurotoxic Noviciok în timp ce se îndrepta din Siberia spre Moscova.

 

Avionul a trebuit să aterizeze de urgenţă în Omsk.

 

Maximishin nu a dat declaraţii la vremea spitalizării lui Navalnîi, deşi avea funcţie de conducere.

 

Navalnîi a fost în cele din urmă transportat la Berlin, unde s-a recuperat timp de cinci luni. Opozantul a acuzat serviciile de securitate din Rusia şi pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, că l-au otrăvit.

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro