România va ajunge la 2.000 de decese până la Paşte, estimează medicul Mihai Craiu, argumentând că epidemia de coronavirus din România pare să semene la evoluţie cu cea din SUA.
 
Medicul Mihai Craiu scrie, într-o postare pe Facebook, că este extrem de important ca românii să respecte strict distanţarea socială impusă de autorităţi pentru că, altfel, nu va apărea fenomenul de aplatizare a curbei deceselor.
 
În sprijinul afirmaţiilor sale, medicul citează un studiu condus de Steven Bernard, Cale Tilford, John Burn-Murdoch si Keith Fray şi ale cărui rezultate au fost publicate în Financial Times.
 
”Ca să înţelegeţi de ce este necesar să respectăm STRICT distanţarea sociala impusă de autorităţi (şi încă nesocotită de unii iresponsabili!!!) o să vă rog să vă uitaţi la graficul de mai jos. Provine din Financial Times din articolul lui Steven Bernard, Cale Tilford, John Burn-Murdoch si Keith Fray de acum câteva ore.
 
Am luat datele disponibile pentru România şi le-am suprapus pe graficul celor 4 analişti americani. Sunt bulinele mici albastre.
 
CIFRE - la fiecare 3 zile se dubleaza numarul de decese. Semănăm la evoluţie cu SUA. Si avem un sistem medical diferit. In cel mult 2 saptamani vom depăsi 1000 (UNA MIE) decese.
 
Dacă nu vom respecta distanţarea si regulile de igienă pentru mâini şi faţă, dacă vom continua să luam in bătaie de joc o situaţie serioasă, NU va apărea fenomenul de aplatizare a curbei deceselor. Si vom ajunge la 2000 de decese până de Paşte”, a scris dr. Mihai Craiu, pe Facebook.
 
 
 
Sursa: www.a1.ro