Un filtru utilizat frecvent pentru îndepărtarea sedimentelor în timpul fabricării berii şi vinului ar putea duce la transferul metalelor grele, precum arsenic, în băuturi, arată un nou studiu.

 

Pământul de diatomee este o rocă moale, naturală, utilizată pentru filtrarea băuturilor alcoolice. În cadrul testării în laborator a vinului şi berii, s-a descoperit că filtrul a dus la creşterea nivelului de arsenic din băuturi, de peste opt ori, în comparaţie cu băuturile nefiltrate.

 

Conform Food and Drug Administration din SUA, acesta este un nivel peste cel sigur, scrie Mail Online. „Expunerea la cantităţi mari de metale grele , precum arsenicul, plumbul sau cadmiul, reprezintă un risc pentru sănătatea publică. Aceste sedimente au fost descoperite în diferite alimente”, a declarat dr. Laura Jackson.

 

Cele mai mari cantităţi de metale grele au fost găsite în vinul din SUA, Argentina şi Australia. În cazul berii, cele mai ridicate procente au fost identificate în cazul unor mărci belgiene, americane, germane şi olandeze. Specialiştii susţin că, prin reducerea folosirii pământului de diatomee, nivelul de metale grele din alcool scade.

 

 

 

Sursa: www.descopera.ro