Staţiunea Buşteni este situată pe Valea Prahovei, la o altitudine de 900 de metri. Localitatea deţine un farmec aparte datorat peisajului oferit de crestele Bucegilor şi de clădirile cu o arhitectură specific locală.

Staţiunea este vegheată de la o înălţime de 2291 de metri de Crucea Caraiman, o impresionantă structură metalică iluminată noaptea. Staţiunea este învecinată, la nord, cu Azuga şi Predeal, iar la sud cu Sinaia.

În lunile de iarnă oferă posibilitatea practicării schiului şi săniuşului. Sunt amenajate pârtii de schi cu diferite grade de dificultate.

Pentru schiorii începători, ca şi pentru săniuş, sunt recomandate pâriile de la poalele muntelui Zamora. Schiorii avansaţi au la dispoziţie pârtiile de pe platoul Bucegi, împrejurimile cabanelor Babele şi Caraiman.

Moda schiului a fost adusă de către turiştii străini în anii 1907 – 1908, Pârtia Kalinderu fiind şi acum preferata celor ce practică snowboard, schi sau alte sporturi de iarnă, cu o lungime de 1.500 metri.

Pârtia a fost amenajată la standarde internaţionale, cu fonduri europene, fiind astăzi, una dintre cele mai moderne din ţară.

Pârtia a fost făurită chiar prin mijlocul pădurii, unde natura dezlănţuită oferă cele mai inedite panorame. Pârtia este deservită de instalaţie de transport prin cablu, reprezentată de un telescaun,  ce asigură transportul schiorilor până în punctul de pornire pe pârtie.

Pârtia Kalinderu are un grad mediu de dificultate, însă exista aici şi un fun park, unde se găseşte şi o mică pârtie, întinsă pe 150 metri, pentru începători, o pistă pentru tubbing, baby schi, o bandă de transport pentru tubbing şi schi şi un tobogan, de 500 metri lungime.

Astfel, posibilităţile de petrecere a timpului liber sunt variate, turiştii sosiţi în Staţiunea Buşteni în perioada sezonului rece putând desfăşura diverse activităţi plăcute. Fun-parkul este funcţional atât iarna, cât şi în sezonul cald.

Alte pârtii existente în staţiune sunt cele cu dificultate mare: Boncu, Coştila-Caraiman şi Valea Cerbului, pârtiile medii, cum ar fi Babele-Peştera şi Valea Găura, dar şi uşoare, ca Buşteni-Gura Diham, Cabana Babele, Piatra Arsă şi Silva.

Staţiunea climaterică Buşteni oferă, în orice anotimp, condiţii optime petrecerii concediului, a vacanţelor sau a sfârşitului de săptămâna, într-un frumos cadru montan.

O diversificată bază de cazare şi masă, hoteluri, case de odihnă, cabane, popasuri turistice, stă la dispoziţia oaspeţilor staţiunii.

În acelasi timp staţiunea dispune de instalaţii pentru băi cu plante, dioxid de carbon sau electroterapie şi hidroterapie, fiind recomandată celor ce suferă de afecţiuni ca neuroastenie, rahitism dar şi epuizare intelectuală şi fizică.

Staţiunea reprezintă punctul de plecare în drumeţii montane pe unele dintre cele mai atractive trasee din masivul Bucegi.

Dintre acestea se evidenţiază prin frumuseţea peisajelor străbătute, a monumentelor naturii întâlnite, a perspectivelor ce le oferă privirilor, obiective turistice deosebite cum ar fi: Cascada Urlătoarea , Cabana Gura Diham , Cabana Omu , Poiana ,Cabana Piatra Arsă ,Cabana Mălăeşti ,Cabana Babele, Mănăstirea Caraiman.

În seara de Moş Nicolae, mii de leduri au dat viaţă figurinelor: oameni de zăpadă, sania moşului trasă de reni, îngeraşi şi evident bradul înalt, toate i-au fascinat pe micuţii veniţi special să vadă oraşul împodobit pentru sărbătorile de iarnă.

Valea Prahovei este o regiune turistică incredibil de frumoasă, situată pe traseul râului Prahova, în cea mai pitorească zonă a Munţilor Carpaţi, cu privelişti fabuloase, oameni primitori, oraşe istorice şi staţiuni montane deosebite.