Autorităţile sanitare franceze au raportat miercuri 10.050 de noi infectări, după o lună în care numărul zilnic s-a situat între patru mii şi şapte mii. În acelaşi timp, numărul persoanelor internate în spital a crescut cu 84, la 6.764, cel mai mare numări din 6 septembrie şi până acum. Franţa are 1.096 pacienţi internaţi la ATI, un număr mic faţă de valurile precedente, în condiţiile în care ţara are aproape 90% din adulţi (76% din populaţie) vaccinaţi, una dintre cele mai mari rate din UE. Numărul pacienţilor în stare gravă a crescut cu 5% în ultima săptămână, în timp ce numărul deceselor zilnice a fost de 35, după ce, cu o zi înainte fuseseră înregistrate 79 de decese.

 

La finalul lunii octombrie, un fenomen similar s-a petrecut şi în Marea Britanie şi în Germania. UK a atins pe 21 octombrie un vârf de 51 de mii de infectări zilnice, iar la început de noiembrie numărul pacienţilor internaţi cu Covid în spitale a ajuns la maximul ultimelor opt luni. Ulterior, numărul zilnic de infectări a scăzut treptat, dar a rămas la un nivel de peste 40 de mii.

 

În Germania numărul infectărilor zilnice a depăşit 25 de mii pe 27 octombrie, cu o creştere săptămânală a pacienţilor de la ATI de 15%. A rămas ridicat de atunci, ieri fiind raportate 26 de mii de cazuri noi. În Germania doar 69% din populaţie este imunizată, faţă de 86% în Marea Britanie.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro