Pe fosta lui soţie, Vladimir Putin a cunoscut-o când aceasta era stewardesa. Ludmila Aleksandrova Ocheretnaya mai fusese căsătorită o dată când s-a măritat cu bărbatul care a declanşat acum războiul din Ucraina.

Au împreună două fete, pe Maria şi pe Ecaterina, însă fostul KGB-ist a avut grijă să le ţină departe de media şi de publicitate, aşa că nimeni nu poate spune ce fac acum fiicele lui Putin.

Cât despre divorţ, Ludmila a cerut să se despartă de preşedintele Rusiei atunci când s-au înteţit zvonurile despre o relaţie extraconjugală a lui Putin cu Alina Kabaeva, o fostă gimnastă care atunci avea 30 de ani şi despre care se spune că ar fi actuala soţie a liderului de la Kremlin.

Ludmila şi Vladimir Putin au fost căsătoriţi între 1983 şi 2013, iar până în anul 2000 Putin a fost agent KGB. Iar infidelităţile contestatului lider de stat n-ar fi fost singurul motiv al divorţului.

Ludmila s-ar fi plâns că ar fi fost agresată fizic în nenumărate rânduri de Putin. Totul a ieşit la iveală după ce fosta nevastă a preşedintelui s-ar fi destăinuit unei spioane care-i devenise confidentă.

„Se descărca nervos atunci când o bătea. Devenise o dependenţă”, a spus spioana pentru Evening Standard.  Evident că Putin, fost director aal Serviciului sovietic de Informaţii din Germania, în perioada 1985 – 199O, a negat tot, prin vocea purtătorului său de cuvânt. „Sunt dezinformări şi fabulaţii. Nimic nu este adevărat”, a declarat acesta.