Daniela Prepeliuc, prezentatoare meteo la un post de televiziune belgian, a stârnit controverse şi chiar dispute în rândul telespectatorilor pentru modul în care îşi alege ţinuta cu care apare pe micul ecran.

 

Daniela Prepeliuc, 35 de ani, originară din Rădăuţi, stabilită în Belgia în urmă cu mai bine de un sfert de veac, prezintă din septembrie 2019 rubrica Meteo a postului RTBF, televiziune din Belgia dedicată comunităţii vorbitoare de limbă franceză.

 

Prezentatoarea este însărcinată, iar acest lucru pare să-i deranjeze pe unii telespectatorii, care s-au declarat indignaţi de faptul hainele pe care le poartă în timpul emisiunii îi evidenţiază prea mult burtica de gravidă.

 

”Cum poate Daniela să apară live în asemenea ţinute? Cu toţii suntem sinceri şocaţi! Mi se pare că e o formă de voyeurism, i se vede toată burta“, ”E bine să fii gravidă şi să afişezi asta pe un ecran mic, dar ce face ea e ridicol. Ar face bine să-şi aleagă hainele în spiritul bunului simţ“, ”Doamna Meteo, însărcinată până în gât, sincer, ar trebui să vă revizuiţi garderoba foarte neatrăgătoare. Sarcina este un lucru frumos, dar în acest caz este prea mult!“, ”Domnişoara are de gând să nască în direct? Ar fi grozav şi interesant“, sunt câteva dintre comentariile negative, făcute în special de femei.

 

Evident au fost şi comentatori care i-au luat apărarea prezentatoarei, care nu a răspuns criticilor, limitându-se doar la a le mulţumi celor care o încurajau.

 

”În anul 2020, în epoca #MeToo, femeile şi, în special, corpurile lor încă sunt ţinta remarcilor sexiste. Unii telespectatori au comentat pe Facebook apariţiile jurnalistei Daniela Prepeliuc şi aşa am aflat că o femeie însărcinată nu se poate îmbrăca aşa cum doreşte“, notează TV5 Monde, care a comentat subiectul pe larg, din punct de vedere al corectitudinii politice.

 

Daniela Prepeliuc a intrat în concediu de maternitate. ”Se va întoarce însă din concediu şi poate că va purta rochii chiar mai strâmte“, a remarcat maliţios una dintre colegele ei.

 

 

 

 

Sursa: www.3dots.ro