Situaţia economică tot mai dificilă din Grecia face ca preţurile imobiliarelor să se prăbuşească.

De exemplu, preţurile apartamentelor cu două camere din Atena au scăzut până la 10.000-15.000 de euro, iar estimările arată că reducerea nu se va opri aici, potrivit Federaţiei Agenţilor Imobiliari Eleni.

Colapsul a fost cauzat de încercările unui număr tot mai mare de proprietari de a vinde, astfel încât să scape de povara taxelor în creştere. Veniturile la buget din taxa pe proprietăţi imobiliare sunt estimate anul următor la 3,8 miliarde de euro, faţă de 500 de milioane de euro în 2009.

Statul elen a fost nevoit să introducă o taxă pe locuinţe la cererea creditorilor internaţionali, întrucât măsura a fost considerată o sursă sigură de venit.

Un alt motiv al scăderii preţurilor este şi acela că imigranţii preferă să vândă pentru a putea părăsi ţara, în timp ce proprietarii greci găsesc cu dificultate chiriaşi, iar sumele încasate abia acoperă taxele.

Preţurile au scăzut considerabil în general, dar cel mai puternic afectate sunt apartamentele cu două camere din Kato Patissia, Kypseli, Aghios Panteleimon, Sepolia şi Pangrati, precum şi cele situate la parterul clădirilor în diverse zone ale Atenei, potrivit economica.net.

Chiar şi la preţuri aceste preţuri, cererea este aproape inexistentă.