“Ne confruntăm în acest moment cu o provocare dublă. În primul rând, suntem în mijlocul valului patru. În al doilea rând, suntem expuşi unei noi ameninţări, noua variantă Omicron”, a declarat Ursula von der Leyen.

 

De asemenea, preşedintele Comisiei Europene a subliniat faptul că UE are nevoie de analize zilnice ale restricţiilor de călătorie şi implementarea rapidă a dozei booster de vaccin anti-Covid ca mijloc de limitare a accesului în vederea protejării cetăţenilor împotriva noii tulpini.

 

Executivul blocului comunitar a transmis că 27 din statele membre au accelerat ritmul campaniilor de vaccinare anti-Covid, iar până acum 66% din populaţia Uniunii Europene a primit ambele doze de vaccin.

 

În urma discuţiilor cu Pfizer, preşedintele CE a precizat că, în condiţiile în care actualele vaccinuri se dovedesc a nu fi îndeajuns de puternice pentru a combate varianta Omicron, compania farmaceutică va avea nevoie de aproximativ 100 de zile pentru a ajusta formula serului anti-Covid.

 

Săptămâna trecută, Administraţia Europeană a Medicamentului a aprobat folosirea vaccinului anti-Covid Pfizer pentru grupa de vârstă 5 – 11 ani, însă cu o concentraţie redusă la o treime faţă de doza folosită pentru adulţi.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro