Un ospătar a explicat ce fac greşit românii atunci când merg la restaurant. Mulţi nu îşi dau seama că fac anumite gesturi totala eronate în această conjunctură. Cum trebuie să te comporţi, de fapt, într-un local unde serveşti mâncare sau o băutură? Trebuie să eviţi să mai faci asta! Explicaţia este una pe cât se poate de clară. Persoanele cred că fac un gest frumos, dar nu este deloc potrivit.

 

Greşelile pe care le fac românii la restaurant: explicaţia unui ospătar

Mulţi oameni preferă ca la final de săptămână în special să profite de timpul liber şi să se relaxeze alături de prieteni într-un restaurant. Majoritatea consumă câteva băuturi, ulterior încearcă felurile de mâncare delicioase din meniu.

 

Deisgur că obiceiurile trebuie să se schimbe în funcţie de factorii din exterior, aşa că nu te poţi comporta ca acasă într-un local. Mai exact, mulţi au obiceiul de a dat farfuriile de la restaurant chelnerilor direct în mână sau de a le strânge într-o parte.

 

Aceste gesturi trebuie evitate. Un chelner a explicat de ce este greşit să faci asta. Ospătarii au anumite reguli sau obiceiuri după care se ghidează atunci când strâng vesela de pe masă.

 

Unii aduc mai multe feluri de mâncare, bazându-se pe echilibru, atenţie şi modurile diverse de a le pune pe braţe. Nu e bine să muţi farfuriile pentru că ospătarul va crede că doar le-ai dat puţin la o parte pentru a-ţi face loc, astfel nu va debarasa. De ce trebuie să ţină cont un chelner?

 

Protocolul din timpul mesei

Mulţi oameni nu sunt conştienţi de regulile de conduită pe care trebuie să le respecte în funcţie de conjunctură. Există câteva instrucţiuni esenţiale de comportament la o cină cu persoana iubită, la o masă de afaceri sau la un eveniment precum: o nuntă sau un botez.

 

Toată lumea te va lăuda dacă vei respecta punctele de mai jos. În felul acesta vei da dovadă de clasă şi vei putea ajunge un model în ochii oamenilor care te acompaniază.

 

1. Aşteptaţi ca restul oaspeţilor să înceapă să mănânce

2. Tăiaţi fiecare bucată de mâncare pe rând

3. Nu mâncaţi sau beţi cu gura plină

4. Nu uita de şerveţel

5. Stai drept şi nu întinde mâinile în faţa celorlalţi oaspeţi

6. Foloseşte tacâmurile corecte

7. Nu face prea mult zgomot

7. Nu te ridica înainte de momentul potrivit

8. Pune telefonul pe modul silenţios

9. Atitudinea potrivită la masă/ nu gesticula cu tacâmurile

10. Nu exagera cu mâncarea sau băuturile

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro