Administraţia Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a emis o notificare prin care agenţii economici care deţin, pe plaja Sulina, umbrele, şezlonguri, construcţii temporare, indiferent de caracteristici, dar şi skyjet-urile, parapantele sau obiectele gonflabile, sunt atenţionaţi să le retragă în termen de 48 de ore.

Aceasta este considerată arie naturală protejată.

În aceeaşi notificare se mai specifică faptul că „accesul, staţionarea sau parcarea mijloacelor de transport motorizate şi a atelajelor“, dar şi „instalarea de şezlonguri, beach bar-uri, umbrele, scaune, mese“, sunt interzise.

La această listă se adaugă şi „staţionarea pe timpul nopţii, organizarea de evenimente sportive, aprinderea focului“, dar şi „orice activitate pe fâşia de plajă cuprinsă între 0 – 150 de metri de la linia cea mai înaintată a mării“, se mai arată în notificarea ARBDD.

Contactat telefonic, consilierul local Doru Leon a declarat pentru Radio Constanţa/Radio Vacanţa că „se continuă starea de incertitudine asupra acestui obiectiv. Probabil că o implicare mai serioasă a Primăriei şi a ARBDD-ului ar fi dus la soluţionarea problemei, dar situaţia trenează de ani de zile şi nu se doreşte rezolvarea. Asta afectează turismul din zonă şi pe locuitori care sunt limitaţi ca şi activitate pe perioada verii la numai două luni de sezon“, a mai spus Doru Leon.