Regiunea alpină din Tirolul austriac este în acest moment cel mai periculos loc din Europa, varianta sud-africană a coronavirusului fiind una dintre cele despre care oamenii de ştiinţă cred că este rezistentă la vaccinurile aflate acum în producţie, dar cei infectaţi dezvoltă totuşi mai rar formele severe ale bolii. O comisie de oameni de ştiinţă internaţionali, trimisă de UE, va monitoriza campania de vaccinare din districtul austriac Schwaz pentru a evalua eficacitatea acesteia, după ce guvernul austriac a decis vaccinarea tuturor celor 80 de mii de rezidenţi adulţi ai provinciei.

 

Tirolul austriac este acum închis, rezidenţii trebuind să prezinte un test negativ pentru a părăsi provincia. Dar Austria a refuzat să închidă de sărbători staţiunile de ski din Alpi, aşa cum au făcut alte state, precum Italia, care au preferat pierderile economice în locul răspândirii epidemiei.

 

“Scopul nostru trebuie să fie să stingem cât mai eficient focarele cu această variantă a virusului, care reprezintă o ameninţare pentru noi, nu numai în Tirol, ci şi în toată Austria”, a declarat cancelarul Sebastian Kurz într-o conferinţă de presă.

 

Pe 12 februarie Germania anunţa că închide graniţa cu Tirolul austriac, unde este tot mai des detectată tulpina sud-africană. Ulterior, pe 16 februarie autorităţile austriece anunţau că staţiunile de ski din Tirol se vor închide.

 

 

 

 

 

Sursa; www.biziday.ro