Peste 90 la sută din locurile de cazare de pe Valea Prahovei sunt deja rezervate pentru Crăciun şi Revelion, a anunţat, joi, Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului (APDT) Prahova, punctul de atracţie pentru noaptea dintre ani reprezentându-l petrecerile tematice al căror cost ajunge şi la 1.200 de lei de persoană.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii joi de APDT Prahova, organism care reuneşte operatori din turism din acest judeţ, peste 90 la sută dintre locurile de cazare din staţiunile de pe Valea Prahovei au fost deja rezervate pentru perioada Crăciunului şi a Revelionului.

Conform sursei citate, la cel mai recent târg de turism la care APDT i-a reprezentat pe hotelierii din Prahova aproximativ 11.000 de turişti au vizitat standul asociaţiei, cei mai mulţi dintre aceştia arătându-se interesaţi de ofertele pentru sărbători la munte.

Punctul de atracţie în acest sfârşit de an îl reprezintă revelioanele tematice, organizate de diverşi hotelieri sau patroni de localuri. Astfel, turiştilor li se oferă posibilitatea de a petrece noaptea dintre ani în atmosferă interbelică, ce aminteşte de micul Paris, pe ritmuri de disco sau în atmosferă speciifică unei săli de teatru.

Preţul unui astfel de revelion poate ajunge şi la 1.200 de lei de persoană, iar cei care plătesc aceşti bani petrec noaptea dintre ani într-un vechi castel, primesc un meniu cu scoici Saint-Jacques, langustine şi mousse de cartofi dulci, au în meniu, de asemenea, băuturi precum Couvoisier şi se bucură de o atmosferă întreţinută de companii de teatru, comedianţi şi DJ.