Poliţia de frontieră ucraineană informează că punctele de frontieră au fost atacate, iar CNN a difuzat un videoclip care pare a arăta o coloană de blindate şi vehicule militare care intră în Ucraina din Belarus, pe la Senkivka, 230 de kilometri la nord de Kiev. Distanţa pe şosea de capitala Ucrainei este de doar trei ore, iar coloana a fost văzută intrând în Ucraina în jurul orei 6:48 a.m., ora locală (care este şi ora României).

 

Armata ucraineană confirmă atacurile, precizează că “Forţele Aeriene ale Forţelor Armate ale Ucrainei resping un atac aerian al invadatorului. Forţele de apărare ale statului sunt în plină pregătire de luptă. Situaţia este sub control. Informaţiile despre debarcarea trupelor ruse la Odesa nu sunt adevărate.”

 

Poliţia ucraineană de frontieră a difuzat imagini cu o a doua coloană de blindate, care au traversat graniţa din Crimeea ocupată.

 

Pe pagina sa de Facebook, Armata Ucraineană anunţă că a doborât cinci avioane ruseşti şi un elicopter, în zona Luhansk. Informaţia nu a putut fi confirmată din alte surse.

 

Ministerul rus al Apărării neagă că ar fi atacat oraşe ucrainene, precizând că tirurile vizează infrastructura militară, apărarea aeriană şi forţele aeriene, cu “arme de înaltă precizie”, a declarat ministerul agenţiei de stat a ţării, RIA.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro