Începând de marţi, persoanele de peste 18 ani, cetăţeni ai Marii Britanii, se vor putea înscrie în noul program guvernamental, după ce vor primi un test PCR. Dacă rezultatul testului este pozitiv, iar persoana este infectată cu coronavirus, aceasta va primi alte două teste, de sânge, gratuite, pentru a stabili nivelul anticorpilor obţinuţi după trecerea prin boală.

 

Participanţii la program vor completa testele de sânge acasă, după care vor trimite rezultatele către autorităţile britanice, pentru a fi analizate.

 

Primul test de anticorpi trebuie realizat la cel mai scurt timp posibil după ce testul PCR confirmă infectarea cu coronavirus. Cel de-al doilea test de anticorpi va trebui efectuat după 28 de zile de la primul test.

 

“Noul nostru program de testare a nivelului de anticorpi va fi rapid şi simplu. Persoanele care decid că vor să ia parte la acest demers ne vor ajuta să înţelegem mai bine această boală şi vor contribui la revenirea cât mai rapidă la normalitate”, a declarat Ministrul britanic al Sănătăţii, Sajid Javid.

 

Potrivit Agenţiei de Securitate Sanitară din Marea Britanie, care va coordona proiectul, opt mii de persoane vor lua parte la programul guvernamental.

 

Departamentul de Sănătate şi Asistenţă Socială a precizat că, în cadrul acestui proiect, testele de anticorpi vor fi puse la dispoziţia publicului larg pentru prima dată de la dezvoltarea acestora.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro