Autorităţile indiene au capturat un neînfricat spion trimis de Pakistan cu un mesaj asupra sa în regiunea disputată Kashmir. Este vorba despre un porumbel cu un mesaj codat pe un inel prins de picior, arestat între timp.

 

Pasărea vopsită într-un roz strălucitor a fost prinsă după ce a intrat duminică seara în casa unei femei din districtul Kathua, care a alertat autorităţile, scrie Daily Star.

 

Forţele de securitate l-au capturat imediat pe James Bond cu pene, care se află acum în custordia poliţiei indiene, care l-a reţinut ca spion pakistanez.

 

Porumbelul spion avea prins de picior un inel metalic cu un mesaj codat, pe care indienii încearcă acum să-l descifreze.

 

”Porumbelul, despre care credem că a fost instruit în Pakistan pentru spionaj, are un inel cu litere şi numere scrise pe el”, a declarat o sursă de poliţie pentru Times of India.

 

„Deşi păsările nu au graniţe şi multe zboară peste frontierele internaţionale în timpul migraţiei, un inel codat pe corpul porumbelului capturat este un motiv de îngrijorare, deoarece păsările migratoare nu au astfel de inele”, a precizat sursa citată.

 

Nu este prima dată când India a acuzat Pakistanul că foloseşte porumbei pentru a transmite mesaje secrete, în contextul tensiunilor dintre cele două state vecine.

 

Un alt porumbel spion avea un mesaj scris pe penele sale

 

În 2015, autorităţile indiene au capturat un alt porumbel spion care a trecut graniţa cu un mesaj scris pe penele sale în urdu, limba naţională a Pakistanului.

 

Potrivit autorităţilor din Kathua, păsările sunt adesea folosite pentru a trimite mesaje secrete peste graniţă, deoarece de obicei nu trezesc suspiciuni.

 

În acest ultim caz, James Bond cu pene roz va rămâne în arestul poliţiei până la finalizarea anchetei.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro