Doar trei hoteluri din România beneficiază de etichete ecologice, a declarat, la o conferinţă de turism, Rovana Plumb, ministrul Mediului. Ea a anunţat că  instituţia pe care o conduce intenţionează să desemneze zece destinaţii ecoturistice.

Rovana Plumb a mai spus că Ministerul Mediului, în parteneriat cu Ministerul pentru IMM, Mediu de Afaceri şi Turism, încurajează participarea turoperatorilor pentru promovarea etichetei ecologice.

"În momentul de faţă, din păcate, în România, sunt doar trei hoteluri care beneficiază de eticheta ecologică", a afirmat ministrul Mediului.

Totodată, Rovana Plumb a afirmat că ministerul Mediului sprijină desemnarea destinaţiilor ecoturistice.

"Ne-am propus ca prin această strategie să conclucrăm cu ministerul pentru IMM şi Turism să desemnăm zece destinaţii ecoturistice", a adăugat ministrul Mediului.

Eticheta ecologică atestă că produsul sau serviciul respectiv corespunde unor standarde stabilite la nivelul UE. Pentru a primi această calificare, o unitate de cazare trebuie să respecte criterii obligatorii care se referă la economisirea apei şi energiei, reducerea deşeurilor şi protecţia mediului.

Potrivit Ministerului Mediului, au primit etichete ecologice hotelurile Saturn şi Crowne Plaza, din staţiunea Saturn, respectiv Bucureşti, precum şi vila Piatra Şoimului, din Sinaia.