Guvernul mexican va pune în joc la loterie o casă din care a fugit, în 2014, baronul drogurilor Joaquin Guzman, supranumit "El Chapo", condamnat între timp la închisoare pe viaţă în SUA, informează marţi AFP.

 

Locuinţa, situată în Culiacan, capitala statului Sinaloa (nord-est), este estimată la 3,6 milioane de pesos (184.000 de dolari), potrivit paginii de internet a Loteriei naţionale mexicane.

 

Ea face parte dintr-un total de premii ce vor fi puse în joc pe 15 septembrie de guvern, pentru o sumă totală de 12,5 milioane de dolari.

 

Pe 16 februarie 2014, El Chapo a fugit din această clădire printr-un tunel subteran. În 2016, el a fost arestat din nou şi extrădat anul următor în SUA, unde a fost condamnat în iulie 2019, la New York, la închisoare pe viaţă.

 

În prezent, el îşi ispăşeşte pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate din Colorado. Vreme de ani de zile El Chapo a fost considerat cel mai puternic traficant de droguri din lume.

 

Guvernul preşedintelui de stânga al Mexicului, Andres Manuel Lopez Obrador, a încercat să vândă la licitaţie casa, precum şi alte bunuri confiscate de la reţeaua de crimă organizată, însă fără succes.

 

Lopez Obrador a declarat atunci că banii astfel strânşi vor fi cheltuiţi pentru educaţie şi sănătate, potrivit Agerpres.

 

Guvernul mexican va pune de asemenea în joc o casă situată în cartierul luxos Pedregal, în sudul Mexicului, care îi aparţinea lui Amado Carrillo, şeful defunct al cartelului Juarez.

 

 

 

Sursa: www.digi24.ro