Castelul Corvinilor din Hunedoara, monument istoric din secolul al XV-lea ce a aparţinut lui Iancu de Hunedoara, a fost ales de prestigioasa editură Lonely Planet pentru a fi imaginea de copertă a ghidului de călătorie pentru România şi Bulgaria. Directorul Castelului Corvinilor, Costin Tinca, şi-a exprimat duminică mulţumirea pentru faptul că fotografia monumentului se află pe coperta principală a ghidului de călătorie, apreciind că acest lucru arată frumuseţea şi faima de care a început să se bucure cel mai frumos castel medieval din România.

„Mă pun în situaţia editorului de la Lonely Planet, care a trebuit să ia următoarea decizie: cum va arăta prima copertă a ghidului de călătorie pentru România şi Bulgaria? Sunt convins că alegerea lor nu a fost una uşoară. Ambele ţări, România şi Bulgaria, au probabil sute sau chiar mii de imagini demne de a ajunge pe prima copertă a acestui ghid, însă Lonely Planet a ales Castelul Corvinilor pentru aceasta, fapt care nu poate decât să ne bucure”, a afirmat Costin Tinca.

Castelul Corvinilor a fost gazda primei ediţii a Târgului European al Castelelor. Manifestarea a avut loc în perioada 1-3 mai şi a reunit în sala Dietei de la castelul din Hunedoara reprezentanţii a 21 de castele sau muzee importante din şase ţări europene.

Lonely Planet este cea mai mare editură de ghiduri de călătorie din lume. Lucrările sale se vând în în mediul on line, dar şi în toate librăriile specializate în informaţii turistice din lume.