Premierul Alexander De Croo spune că varianta britanică a coronavirusului a devenit dominantă în ţară şi a dus la dublarea pacienţilor cu COVID-19 internaţi în spitale: ”Ne confruntăm cu un al treilea val. Vom reuşi să-l reducem, aşa cum am făcut-o şi cu cele anterioare. Este o decizie greu de luat, dar dacă nu o luăm, consecinţele ar fi mai grave”.

 

Potrivit premierului numărul cazurilor confirmate a crescut cu 40% în ultima săptămână şi ”cel mai mare număr de infecţii se încadrează în grupa de vârstă 10-19 ani”.

 

Şcolile se vor închide de luni, cu o săptămână mai devreme decât era planificat înainte de sărbătorile de Paşte şi se vor redeschide pe 19 aprilie. Frizeriile şi saloanele de înfrumuseţare se vor închide la doar câteva săptămâni după ce li s-a permis redeschiderea. Magazinele neesenţiale, cum sunt cele de îmbrăcăminte, vor rămâne deschise, însă clienţii vor fi obligaţi să-şi facă rezervare prealabilă pentru a putea merge la cumpărături. De asemenea, grupurile vor fi limitate la patru persoane, de la 10 cât era până acum, însă călătoriile în ţară vor fi permise.

 

Rudi Vervoort, preşedintele regiunii Bruxelles, spune că situaţia este deosebit de îngrijorătoare în capitală, având în vedere densitatea mare de populaţie, şi a avertizat cu privire la posibile măsuri locale mai stricte.

 

De la începutul pandemiei, peste 22 de mii de persoane au murit din cauza COVID-19 în Belgia, care înregistrează printre cele mai mari rate de mortalitate pe cap de locuitor din lume.

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro