Luni, în Italia, majoritatea celor aproximativ 8 milioane de elevi revin la şcoală, după şase luni de închidere a unităţilor de învăţământ. O carantină imediată va fi impusă celor care au intrat ”în contact apropiat” cu orice elev sau profesor depistat pozitiv la testul de COVID-19, relatează Agerpres.

 

Reîntoarcerea la şcoală în ţara europeană care a fost cel mai dur lovită la începutul pandemiei este marcată de restricţii, precum distanţarea, 5.000 de clase noi fiind create şi aproape 5.000 de clase vechi fiind mărite, spălarea mâinilor – 170.000 de litri de gel hidroalcoolic au fost promişi de Guvern şi urmează să fie furnizaţi săptămânal – şi purtarea obligatorie a măştii.

 

Aproximativ 11 milioane de măşti vor fi furnizate zilnic gratuit profesorilor şi elevilor, relatează Agerpres.

 

Potrivit TheLocal.it, în ultimele zile dinaintea deschiderii şcolile au anunţat că înregistrează 13.000 de angajaţi testaţi pozitiv pentru Covid-19. Aceeaşi sursă scrie separat că anumite regiuni italiene din nord au început deja şcoala, pe când altele au amânat redeschiderea până la 24 septembrie, pentru a putea respecta retricţiile impuse de guvern.

 

 

Sursa: www.edupedu.ro