Germania ridică interdicţiile de intrare pe teritoriul său, legate de pandemie, pentru persoanele din Marea Britanie şi alte patru ţări.

 

Sunt ridicate şi restricţiile care s-au aplicat persoanelor din Portugalia, Rusia, India şi Nepal, scrie BBC.

 

De asemenea, vizitatorii care sunt complet vaccinaţi nu vor fi obligaţi să stea în carantină. Cu toate acestea, persoanele nevaccinate vor fi obligate să stea în carantină de până la 10 zile, cu posibilitatea de a ieşi mai devreme cu un test negativ în a cincea zi.

 

Măsura va intra în vigoare miercuri.

 

Cele cinci ţări au fost clasificate până acum ca zone periculoase din cauza variantelor de virus care au fost identificate pentru prima dată în India.

 

Ţările vor fi reclasificate acum drept „zone cu incidenţă ridicată”, a transmis, luni, Institutul Robert Koch (RKI).

 

Relaxarea restricţiilor din Germania a avut loc la câteva ore după ce premierul britanic Boris Johnson a confirmat că din 19 iulie vor fi ridicate toate restricţiile legate de Covid. Guvernul Marii Britanii este, de asemenea, aşteptat să anunţe planul de măsuri pentru ca britanicii complet vaccinaţi să călătorească în ţări din zona galbenă, adică ţări calificate ca având risc mediu pentru Covid, inclusiv multe din Europa - fără a fi nevoie să intre în carantină la întoarcere.

 

Măsura va intra în vigoare miercuri, a precizat institutul.

 

 

Sursa: www.digi24.ro