Un uriaş crater vulcanic de pe o insulă niponă este locuinţa a peste 200 de oameni. Ineditul oraş este unul dintre cele mai captivante locuri de pe planetă.

Insula vulcanică Aogashima, din Marea Filipinelor, este una dintre cele mai bune opţiuni pentru o excursie de vis. Veţi avea parte de un pesaj fascinant. Ceea ce face insula aceasta atât de specială este forma ei, dată de micul vulcan apărut în craterul unui vulcan mai mare. Lungimea maximă a insulei este de 3,5 kilometri, iar lăţimea de 2,5 kilometri. 

Potrivit ultimului recensământ, din 2009, aici trăiesc 205 japonezi. Ei locuiesc în craterul acestei insule. Ea este parte a arhipeleagului Izu, care aparţine Japoniei şi vulcanul este activ. Ultima erupţie a avut loc în urmă cu peste 200 de ani (în 1785) şi a ucis 140 de persoane. Deşi o nouă erupţei nu este exclusă, locuitorii  oraşului nu se gândesc să-l părăsească.

Dacă ne gândim că insula este izolată, vom avea o mare surpriză. Locuitorii ei au ajutat foarte mult la dezvoltarea acestei regiuni: există electricitate, internet (şi propriul site), drumuri asfaltate, o şcoală şi un oficiu poştal. Locuinţele sunt concentrate într-o mică parte a bazinului în formă de căldare. Aici se găsesc magazinul şi heliportul oraşului.

Viaţa pe această insulă nu se poate compara cu cea din Tokyo, dar turiştii care ajung aici nu se vor plictisi sigur. Pe lângă faptul că este un loc excelent pentru relaxare, insula oferă şi câteva activităţi distractive, cum ar fi scufundările şi drumeţiile. Insula vulcanică are şi câteva izvoare cu apă termală în care se poate face baie, precum şi o saună publică aflată în preajma acestor a. Accesul pe insulă se poate face cu elicopterul sau cu feribotul.