O femeie politician din Bangladesh a fost exmatriculată de la Universitatea în care studia pentru că a plătit opt sosii care să-i ia locul la examene.

Tamanna Nusrat, parlamentar din partidul Awami League de un an şi fostă studentă a Universităţii Bangladesch Open University este acuzată că la 13 examene a trimis opt persoane care îi semănau izbitor pentru a obţine rezultate bune la teste în locul ei, potrivit The Guardian.

Cele opt femei plătite au avut de învăţat şi de luat examenele în locul politicianului care ar fi urmat să obţină diploma de absolvent.

Scandalul a izbucnit după ce reprezentanţii postului de televiziune Nagorik TV au intrat în sala de examen şi au confruntat-o pe femeiea care semăna cu Tamanna şi ar fi urmat să dea tesutul în locul acesteia. Înregistrarea cu sosia politicianului a devenit foarte populară pe Internet.

Nusrat ar fi urmat să fie licenţiată în arte, dar după ce a fost demascată, Universitata a anunţat că femeiea parlamentar a fost exmatriculată şi nu va mai putea da admiterea niciodată.

„Am exmatriculat-o pentru că a comis o ilegalitate”, a declarat rectorul Universităţii, care a adăugat că mai mulţi colegi de-ai politicianului îi cunoşteau practicile, dar nu au dat-o în vileag pentru că este o persoană care provine dintr-o familie influentă.

Fraudarea exemenelor reprezintă practici des în tâlnite în Bangladesh, tocmai de aceea autorităţile sunt nevoite să anuleze rezultatele.

Tamanna Nusrat nu a putut fi contactată pentru declaraţii.