În speranţa repopulării unui colţ de rai din Grecia, oficialităţile din zonă au decis să stimuleze financiar mutarea în zonă a locuitorilor din orice colţ al lumii.

 

Într-o lume ideală, cei mai mulţi dintre noi visează să se mute într-o insulă de vis, înconjurată de plaje şi vegetaţie atrăgătoare, iar dacă pot să primească şi bani pentru asta, ar fi perfect. Întâmplarea face că acest scenariu fantastic este posibil, dacă îmbrăţişezi posibiltiatea de te muta pe insula Antikythira, din Grecia.

 

Oficialităţile din Antikythira sunt disperate. Numărul populaţiei a scăzut foarte mult în ultimul deceniu, din cauza faptului că tinerii au plecat în oraşe mai mari, iar bătrânii care au rămas s-au împuţinat. Momentan, doar 24 de persoane stau pe insula grecească.

 

Antikythira este situată între Creta şi Kythira. Poţi ajunge acolo în 45 de minute cu avionul de la Atena. Dacă noul plan va merge, populaţia va creşte, deşi trebuie să ai în vedere câteva detalii, dacă decizi să îmbrăţişezi ideea.

 

Iniţiativa amplificării populaţiei de pe insula Antikythira din Grecia vine din partea Bisericii Greco Catolice şi, din păcate, se referă doar la familii tinere. Ca urmare, dacă eşti singur sau singură, această ofertă nu este pentru tine. În cazul în care te încadrezi, atât tu, cât şi jumătate ta, vei primi 500 de euro pe lună şi o bucată generoasă de teren pe care îţi poţi construi o casă sau dezvolta o afacere. Nu te opreşte nimeni să-ţi faci o fermă, de exemplu.

 

Locuitorii din Antikythira speră să revină la gloria de odinioară, când aveau o populaţie de 300 de persoane. Primarul insulei a declarat într-un interviu recent că se află în căutarea de multe familii pentru a ”reînvia” insula.

 

În privinţa dotărilor pe care le vei întâlni pe insulă, este important de reţinut că nu există nici o bancă sau bancomat, dar ai curent şi internet. În plus, magazinul din localitate are vin şi se caută muncitori în domeniul pescuitului, construcţiilor sau al brutăriei. Plajele cu nisip fin înconjoară insula.

 

 

 

 

 

Sursa:www.playtech.ro