Potrivit CNN, cel puţin patru dintre victime sunt femei de origine asiatică. Două dintre atacuri au avut loc la saloane din nord-vestul Atlantei, de pe aceeaşi stradă, iar al treilea a fost localizat în comitatul Cherokee.

 

Iniţial, ofiţerii de poliţie au fost alertaţi în privinţa unui jaf armat în desfăşurare la un salon de masaj şi spa, dar la faţa locului au găsit trei femei împuşcate. În timp ce poliţiştii încă erau acolo, au fost atenţionaţi asupra altor focuri de armă peste drum, la un al doilea centru spa. Acolo augăsit o a patra victimă, dar nici urmă de atacator sau atacatori.

 

Un al treilea atac a fost semnalat la un alt spa din Cherokee, la nord de Atlanta, unde şeriful local a găsit cinci persoane împuşcate, dintre care două erau deja decedate. Două dintre victime au fost, din nou, de provenienţă asiatică.

 

Câteva ore mai târziu, poliţia a arestat un suspect în vârstă de 21 de ani la aproape 241 de kilometri sud de Atlanta, după ce maşina acestuia a fost identificată pe camerele de supraveghere în apropierea celor trei saloane de masaj. Potrivit CNN, suspectul se descrie pe el însuşi pe Instagram ca fiind “iubitor de arme şi de Dumnezeu”. El a fost capturat de poliţişti după o urmărire pe autostradă, refuzând iniţial să răspundă somaţiilor acestora de a opri. Autorităţile investighează dacă cele trei atacuri au un motiv rasial în spate, iar Poliţia a trimis alerte comunităţilor asiatice din jurul Atlantei.

 

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro