Capitala României se află pe locul trei în lume şi pe primul loc în Europa în topul oraşelor cu trafic aglomerat la orele de vârf. Studiul a fost făcut de compania Tom Tom, lider global în soluţii de navigare GPS, trafic şi hărţi.

Imediat după ce a câştigat alegerile pentru primăria Bucureşti, Gabriela Firea declara că va face „revoluţie în materie de trafic în capitală”.„În jumătate de an se va vedea că se vor schimba lucrurile în Bucureşti. Într-o jumătate de an se va circula mult mai uşor în Bucureşti. Sunt soluţii identificate.

M-am consultat cu mulţi specialişti în domeniul traficului, transportului şi toţi mi-au spus că deşi avem un plan de mobilitate urbană multe lucruri nu se respectă”, declara Gabriela Firea la începutul lunii iunii a anului trecut.

Apoi, a revenit la sfârşitul lunii noiembrie şi a spus că „nu poţi în cinci luni de zile să repari ce nu s-a făcut în 20 de ani”.

„Orice persoană cu inteligenţă, cu bun simţ, cu înţelepciune, înţelege că e doar o campanie murdară, o campanie nelalocul ei să îl acuzi pe primarul general, să îi acuzi pe primarii de sectoare – care sunt de doar câteva luni – de toate neajunsurile din Capitală şi de toate nerealizările şi neîmplinirile de peste 20 de ani”, a declarat Gabriela Firea.

Iată cum arată topul realizat de Tom Tom. Gradul de congestionare a traficului din zonele urbane este evaluat în funcţie de timpul suplimentar necesar pentru a ajunge la destinaţie care poate fi atribuit aglomeraţiei de pe drumuri.
 

 1. Bangkok, Tailanda
 2. Ciudad de Mexico, Mexic
 3. Bucureşti, Romania
 4. Jakarta, Indonezia
 5. Moscova, Rusia
 6. Chongqing, China
 7. Istanbul, Turcia
 8. St. Petersburg, Rusia
 9. Zhuhai, China
 10. Santiago, Chile
 11. Guangzhou, China
 12. Shijiazhuang, China
 13. Shenzhen, China
 14. Los Angeles, Statele Unite
 15. Beijing, China