Medicii vin cu un avertisment, după apariţia cazurilor de hepatită la copii, considerată misterioasă. Ar fi fost descoperite două lucruri care duc la această boală.

 

Experţii din Marea Britanie, acolo unde mai mulţi copii au fost diagnosticaţi cu acest tip de hepatită, susţin că tratamentul cu paracetamol sau câinii de companie ar putea fi adevăratele cauze.

 

167 de copii din Marea Britanie au fost diagnosticaţi cu hepatita misterioasă, iar 11 dintre aceştia au avut nevoie de transplant de ficat, scrie thesun.co.uk. După mai multe interviuri cu părinţii, a fost trasă concluzia că în cazul a trei sferturi dintre aceştia s-a menţionat faptul că au urmat tratament cu paracetamol înainte.

 

Câinii, o altă posibilă cauză a hepatitei misterioase

De asemenea, în 92 din cele 167 de cazuri investigate, 64 dintre ele au fost la copii care au ca animal de companie un câine sau care au intrat în contact cu un câine din altă parte.

 

Toate aceste lucruri sunt în continuare investigate până când se va afla motivul sigur al apariţiei acestui tip de hepatită, care nu este de tip A, B, C, D sau E.

 

Agenţia pentru Securitatea Sănătăţii din Marea Britanie (UKHSA) a transmis că “Investigaţia continua să sugereze o asociere cu adenovirusul”.  Acesta ar fi fost detectat în mai multe probe testate, însă, cu toate acestea, nu este un lucru obişnuit al apariţiei hepatitei.

 

„Aceste posibilităţi sunt testate rapid. Asocierea cu adenovirusul este supusă unui studiu epidemiologic oficial”, a spus Dr. Meera Chand de la UKHSA.

 

Avertismentul medicilor cu privire la hepatita misterioasă

“Continuăm să reamintim tuturor să fie atenţi la semnele hepatitei”, spun medicii.

 

Aceste semnale sunt: icterul sau nuanţa galbenă a ochilor, dureri musculare, febră mare, oboseală permanentă, urină închisă la culoare, pierderea poftei de mâncare, scaun de culoare gri.

 

Se fac studii şi cu privire la infecţia anterioară cu Covid-19. “De asemenea, cercetăm şi alţi factori, inclusiv infecţia anterioară cu SARS CoV 2 şi lucrăm îndeaproape cu partenerii noştri academicieni pentru a înţelege mecanismul leziunilor hepatice la copiii afectaţi”, a mai spus medicul Meera Chand.

 

 

 

 

Sursa: www.ego.ro