După trecerea sărbătorilor, perioadă în care cantitatea de alcool consumată creşte, mulţi recurg la o cură în care renunţă la astfel de băuturi pentru un anumit timp.

 

Experţii au explicat ce se întâmplă cu organismul atunci când încetăm să mai bem alcool.

 

Săptămâna 1

 

În prima săptămână fără alcool, cel mai probabil vei ceda dacă eşti un consumator înrăit, spun experţii. Însă, dacă te vei abţine, vei observa că somnul începe să fie unul regulat. Asta înseamnă că vei începe să adormi mai greu, deoarece alcoolul îţi provoacă stare de somn, însă acesta va fi mai de calitate.

 

De asemenea, vei începe să mănânci mai sănătos, să nu mai consumi atât de mult fast-food, dar şi să bei mai multă apă. Vei putea să te concentrezi mai uşor şi te vei simţi mult mai odihnit.

 

Săptămâna 2

 

După două săptămâni vei începe să simţi beneficiile unui somn mai bun şi ale hidratării. Te vei simţi mai motivat, iar aspectul pielii va fi îmbunătăţit, vei părea mai sănătos. Dacă faci parte din categoria de oameni care suferă de reflux sau arsuri la stomac, vei observa o reducere a acestor simptome.

 

Săptămâna 3

 

În această etapă, tensiunea arterială va scădea şi veţi scăpa de mai multe calorii. Aşadar, veţi pierde câteva kilograme, scrie dailystar.co.uk.

 

Săptămâna 4

 

În acest punct te vei simţi mult mai bine decât în perioada în care ai consumat alcool. Pielea va fi revigorată, iar acneea va dispărea încetul cu încetul.

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro