Hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis luni, cu două zile mai devreme decât se estimase iniţial. În incintă au fost amenajate 12 camere în stil baroc, iar primii turişti au fost cazaţi de Crăciun.

"Pentru temerarii care doresc să-şi petreacă o noapte la hotelul de Gheaţă de la Bâlea Lac există amenajate 12 camere cu pat dublu. În plus, hotelul are şi un bar de gheaţă, unde se pot servi diverse băuturi, inclusiv specialităţi în pahare de gheaţă, precum şi un restaurant pentru servirea mesei (unele preparate sunt servite pe platouri de gheaţă), o zonă pentru pregătirea preparatelor culinare şi un hol de intrare", se arată în comunicatul transmis de către realizatorii Hotelului de Gheaţă de la Bâlea Lac.

Tema Proiectului de marketing turistic "Hotel of Ice Bâlea Lac" din acest sezon este "Baroque in Ice", astfel că fiecare cameră a hotelului are un nume şi este amenajată după un element simbol ce are legatură cu barocul.

Printre personalităţile care dau numele camerelor se află Samuel Von Brukenthal, Ludovic al XIV-lea (Regele Soare), Maria Antoaneta, Maria Teresa, Antonio Vivaldi, Bach, Rembrandt, Voltaire, Moliere, dar există şi o cameră cu numele celebrului palat Schonbrunn din Viena.

Organizatorii anunţă că şi cele trei camere de tip iglu au fost finalizate, acestea purtând numele D’Artagnan, Athos şi Porthos.

Iluminatul Hotel of Ice este unul deosebit, fiind realizat cu instalaţii cu leduri ecologice, care nu degajă căldură, fiind amplasate astfel încât să creeze efecte deosebite, atât în camere, cât şi în hol.

Primii turişti care s-au cazat în construcţia de gheaţă sunt englezi şi au ajuns la Bâlea Lac în ziua de Crăciun.