Plajele din cele mai populare staţiuni de la Marea Neagră vor fi mai late cu aproximativ 100 de metri şi ar trebui să reziste la valuri timp de 50 de ani. Potrivit Ştirile TVR, se lucrează la amenajarea plajelor din Constanţa, Mamaia Sud şi Eforie.

De asemenea, pe plaja Tomis Nord s-a intevenit, lucrările s-au încheiat, iar acum plaja cu nisip are o lăţime de 100 de metri.

Până la sfârşitul lunii octombrie urmează să se mai finalizeze patru sectoare de plajă: Eforie Nord, Tomis-Sud şi Tomis-Centru. Costurile proiectului se ridică la aproximativ 170 de milioane de euro.

În anii următori se va lucra şi pentru mărirea plajelor din Năvodari sau Vama Veche. Lucrările vor costa în jur de 500 de milioane de euro.

Prima plajă de pe litoralul românesc a fost amenajată în 1882, în dreptul hotelului Carol din Constanţa. S-au cheltuit atunci peste 7.000 de lei pentru construcţia a două barăci foarte mari, de scânduri, cu 21 de cabine pentru bărbaţi şi 10 pentru femei. Pe atunci, femeile intrau în apă în costume de baie care le acopereau trupul până la gât.

În 1887 s-a amenajat o a doua plajă, în zona bisericii armene din Constanţa.