Pentru românii care sunt pasionaţi de călătorii şi adoră să descopere locuri noi care să-i dea pe spate, iată o localitate europeană unde poţi închiria un apartament cu doar 1 euro pe an, dacă îndeplineşti aceste două condiţii.

 

Oraşul european unde chiria costă un euro pe an

Chiar dacă pare o glumă, acest oraş chiar există. Este vorba despre o localitate din Bavaria, Germania, unde chiria e chiar mai puţin de 1 euro pe an. Oraşul se numeşte Augsburg, iar în cartierul Fuggerei chiriile nu s-au mai schimbat de mai bine de 500 de ani şi sunt valabile pentru nu mai puţin de 150 de apartamente.

 

Povestea acestui mic orăşel este una fascinantă. În anul 1521, Jakob Fugger, unul dintre cei mai bogaţi bancheri ai Europei, a donat oraşului Fuggerei 150 de apartamente pentru rezidenţii săraci. Chiria pe care afaceristul a impus-o în acea perioadă este echivalentul de astăzi a 88 de euro cenţi pe an. Partea interesantă este că această chirie nu a fost modificată niciodată.

 

Mai mult de atât, Jakob Fugger a fondat şi un fond caritabil care să finanţeze cheltuielile acestui complex rezidenţial. În zilele noastre, cele mai mari venituri sunt reprezentate de biletele de 4 euro achiziţionate de turiştii care vor să vadă cu ochii lor faimosul cartier.

 

Ce condiţii trebuie să respecte oamenii pentru a plăti un euro pe an chirie

Chiar dacă totul pare mult prea convenabil pentru a fi adevărat, autorităţile oraşului susţin că există doar câteva condiţii, trei la număr, pentru care oamenii pot veni şi locui în oricare dintre apartamentele puse la dispoziţie din orăşel.

 

Locatarii trebuie să respecte regulile impuse acum 500 de ani de către bancherul Jakob Fugger. Prima dintre condiţiile impuse locuitorilor este să se roage, de trei ori pe zi, pentru sufletul şi bunăstarea bancherilor.

 

O a doua condiţie o presupune păstrarea liniştii publice, ceea ce înseamnă că locatarii trebuie să fie acasă până la ora 22.00. Cei care nu respectă acest lucru vor fi nevoiţi să plătească o amendă cuprinsă între 50 de eurocenţi şi 1 euro.

 

O a treia condiţie extrem de importantă pe care turiştii trebuie să o respecte este să fie rezidenţi ai localităţii Augsburg, adică să fi trăit de cel puţin doi ani în oraşul bavarez. De asemenea, cei care doresc să se mute în apartamentele cu doar un euro chiria pe an trebuie să fie de credinţă catolică şi să nu aibă datorii la bancă.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro