Extenuaţi, cu moralul la pământ şi în permanent pericol de infectare. Aceasta este, pe scurt, situaţia cu care se confruntă cadrele medicale din Italia, ţară în care numărul îmbolnăvirilor este scăpat de sub control. Un videoclip postat pe reţelele sociale vorbeşte despre toate acestea, despre efortul lor uriaş, dar şi despre lipsurile cu care se confruntă într-un sistem medical epuizat, care şi-a arătat limitele.

 

Mesajul, însoţit de fotografii ce arată sacrificiul fizic al personalului medical, se încheie cu un strigăt dramatic de ajutor adresat populaţiei: „Nu mai este timp!” Iată-l:

 

„Nu mai este timp.

 

Nu mai avem paturi pentru pacienţi.

 

Suntem constrânşi să reutilizăm dispozitivele de protecţie individuală, pentru că nu avem destule.

 

Suntem într-un constant pericol, riscăm în fiecare zi să ne infectăm.

 

Pe lângă faptul că trăim cu această teamă constantă, există teama că ducem virusul acasă la noi.

 

Nu avem timp nici măcar să plângem, decât la sfârşitul turelor extenuante. Vedem moartea, care nu are demnitatea de a fi marcată cum se cuvine. Persoane care sunt departe de cei dragi.

 

Suntem obosiţi, suntem puţini în spitale şi pe teren. Mergem acasă la oameni ca soldaţii pe front. Fără protecţie, într-un teritoriu care nu reuşeşte să îndeplinească cerinţa imensă de tratament.

 

Suntem singuri.

 

Dacă nu împiedicăm această avalanşă, vom plăti cel mai scump tribut: falimentul întregului sistem. Şi fiecare lucru pentru care are sens viaţa.

 

Avem nevoie de spitale, de personal. Imediat, acum, nu mâine! Avem nevoie de profesionişti pregătiţi, nu reciclaţi, nu aruncaţi pe front ca nişte marionete!

 

Avem nevoie şi de voi, dragi cetăţeni. Închideţi-vă în case, fiecare ieşire îi deschide uşa virusului. Nu ne mai putem permite asta. Nu mai este timp”.

 

 

 

 

 

Sursa:www.digi24.ro