„Evenimentele şocante din ultimele 24 de ore demonstrează în mod clar că preşedintele Donald Trump intenţionează să-şi folosească timpul rămas în funcţie pentru a submina tranziţia paşnică şi legală a puterii către succesorul său ales, Joe Biden”, a susţinut Mark Zuckerberg într-o postare pe Facebook, în care a anunţat că Donald Trump vor fi suspendate „pe termen nelimitat şi cel puţin în următoarele două săptămâni” (sic!).

 

În contextul violenţelor înregistrat miercuri la Capitoliu, preşedintele încă în funcţie Trump a postat o serie de mesaje şi pe reţeaua Twitter, în care le-a transmis mesaje amestecate susţinătorilor săi. Twitter a blocat o serie de postări de-ale lui Trump, i-a cerut să le şteargă şi l-au informat că-i vor suspenda definitiv contul, dacă va continua să încalce regulile sale. Jurnaliştii Washington Post au cerut Twitter să precizeze dacă Trump şi-a recâştigat controlul asupra contului, dar nu li s-a răspuns.

 

Washington Post notează că Trump s-a folosit în mod repetat de social media după ce a pierdut în faţa lui Biden la alegerile prezidenţiale pentru a posta mesaje care promovează ideea că a existat o fraudă electorală, dar fără a aduce dovezi. Facebook, Twitter şi YouTube au luat uneori măsuri împotriva lui, dar încercările lor de a eticheta mesajele preşedintelui drept eronate nu au oprit răspândirea acestora.

 

În postarea sa, Zuckerberg a mai spus că, deşi până acum Facebook s-a limitat la marcarea ca înşelătoare a mesajelor sau la ştergerea conţinutului care încalcă politicile platformei, situaţia din prezent este diferită: „În ultimii câţiva ani, i-am permis preşedintelui Trump să folosească platforma noastră în concordanţă cu propriile reguli, eliminând uneori conţinutul sau etichetându-i postările atunci când încălcau politicile noastre. Am făcut acest lucru deoarece credem că publicul are dreptul la un acces cât mai larg posibil la discursuri politice, chiar şi discursuri controversate. Dar contextul actual este fundamental diferit, pentru că a utilizat platforma pentru a incita la insurecţii violente împotriva unui guvern ales democratic”.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro