Alexandra Bulat a devenit primul cetăţean român ales consilier de comitat (judeţean) în Regatul Unit, Ea s-a clasat pe primul loc în circumscripţia Abbey din oraşul Cambridge, din estul Angliei, reprezentând Partidul Laburist, transmite RFI.

 

Alegerea Alexandrei a fost anunţată pe Twitter de către Consiliul judeţean Cambridgeshire, unde au fost publicate rezultatele finale ale alegerilor.

 

Circumscripţia Abbey a fost câştigată de Alexandra cu 41,77% din voturi (o ameliorare cu 1,17% a scorului Partidului Laburist obţinut în această circumscripţie acum patru ani), ea fiind urmată de candidatul Partidului Verzilor cu 34,18% şi de cel al Partidului Conservator cu 12,06%.

 

Ea este unul dintre cei nouă consilieri judeţeni Laburişti aleşi din totalul de 61. Pe primul loc s-a situat Partidul Conservator cu 28 de consilieri, urmat de Partidul Liberal Democrat cu 20, patru mandate revenind unor independenţi. Conservatorii şi-au pierdut majoritatea absoolută în consiliul judeţean Cambridgeshire, deschizând posibilitatea preluării puterii aici de către Liberal Democraţi şi Laburişti. 

 

Alexandra este absolventă a University College Londra şi doctor în sociologie politică al Universităţii Cambridge. Ea trăieşte în Marea Britanie din 2012.

 

În oraşul Canterbury din Kent Sergiu Barna, candidat din partea Partidului Conservator, s-a clasat al doilea cu 27% din voturi, după candidatul Partidului Laburist care a fost ales consilier judeţean cu 41%.

 

 

 

 

 

Sursa: www.flux24.ro