Locurile în care coronavirusul se răspândeşte cu rapiditate nu sunt nici şcolile şi nici birourile, potrivit unui studiu realizat de Centrul Medical al Universităţii din Mississippi.

 

Virusul SARS-CoV-2 se răspândeşte cu rapiditate în rândul oamenilor, însă cei mai mulţi dintre aceştia nu s-au infectat în şcoli ori la locul de muncă, ci în timpul adunărilor interioare şi în gospodării.

 

A trecut aproape un an de zile de la izbucnirea pandemiei de coronavirus, timp în care autorităţile au limitat călătoriile, au închis şcolile, sălile de sport, restaurantele. În ciuda acestor restricţii, numărul infecţiilor cu noul coronavirus a continuat să crească. Iar vinovate de acest lucru sunt întâlnirile private, care au loc în apartamente şi case, potrivit ABC News.

 

”Adunările informale ar fi putut juca un rol important în răspândirea bolii, pentru că sunt greu de verificat, iar oamenii sunt mai neglijenţi când vine vorba de recomandări privind purtarea măştii şi distanţarea socială”, a declarat dr. John Brownstein, colaborator ABC News şi epidemiolog la Boston Children's Hospital, care a precizat că 70 la sută dintre persoanele confirmate cu Covid-19 în New York s-au infectat în timpul adunărilor private.

 

De asemenea, studiul realizat de experţii de la Centrul Medical al Universităţii din Mississippi a arătat că adolescenţii şi copiii testaţi pozitiv pentru Covid-19 nu s-au infectat la şcoală, ci în timpul adunărilor sociale mici.

 

 

 

 

Sursa: www.digi-world.tv