Premierul belgian Sophie Wilmès a anunţat, joi, o înăsprire a măsurilor de protecţie în faţa creşterii cazurilor de coronavirus, astfel că devine obligatorie purtarea măştii în „orice loc cu trafic intens”, cum ar fi pieţele, târgurile, străzile comerciale, precum şi clădirile publice, relatează AFP.

 

Din 11 iulie, purtarea măştii de protecţie era obligatorie în magazine, cinematografe, lăcaşuri de cult, muzee şi biblioteci.

 

„Anunţarea înăspririi regulilor este o lovitură dură pentru moralul nostru, dar mai bine luăm măsuri astăzi decât să regretăm mâine”, a spus Sophie Wilmès într-o conferinţă de presă.

 

Noile reguli vor fi impuse începând cu 25 iulie, relatează rtbf.be.

 

Şefa Guvernului a precizat că obligaţia purtării măştii în locurile în care circulă multă lume vizează atât spaţiile publice, cât şi cele private.

 

De asemenea, autorităţile belgiene au decis să impună obligativitatea măştii în restaurante, cafenele, baruri, cu excepţia perioadei în care clientul stă la masă şi bea sau mănâncă. Însă atunci când vine, pleacă din local şi de fiecare dată când se ridică de pe scaun, va trebui să poarte mască de protecţie care să îi acopere gura şi nasul.

 

În ultimele două săptămâni, în Belgia se înregistrează un nou trend ascendent al epidemiei, de la mai puţin de 100 de cazuri zilnice ajungâng în 20 iulie la 370, valoare similară cu cele înregistrare la mijlocul lunii mai. În luna aprilie, în vârful epidemiei, Belgia înregistra peste 2000 de cazuri zilnice, la o populaţie de 11 milioane.

 

 

 

 

Sursa: www.g4media.ro