Bolile în care cafeaua este interzisă. Cafeaua este o licoare extrem de benefică, datorită antioxidanţilor pe care îi conţine, însă trebuie să ştiţi că, în anumite cazuri, este bine să fie evitată, aşadar iată care sunt afecţinunile în care consumul de cafea nu este recomandat!

 

Bolile în care cafeaua este interzisă. Cafeaua este una dintre licorile consumate pe tot globul, atât pentru savoarea ei specială, cât şi pentru beneficiile indiscutabile. O cafea dimineaţa te ajută să-ţi începi ziua plin de energie, însă, din păcate, cafeina nu este indicată în toate cazurile. Nu este un secret pentru nimeni că magica licoare creşte totuşi tensiunea pe moment… Iată, aşadar, care sunt bolile în care cafeaua este interzisă!

 

Bolile în care cafeaua este interzisă

Cei care suferă de sindromul intestinului iritabil ar trebui să evide să bea cafea sau măcar să limiteze cantitatea, recomandă dr. Angel Planells, medic nutriţionist dietetician, conform csid.ro. Cofeina creşte riscul episoadelor diareice, simptom specific intestinului iritabil.

 

În schimb, cei care suferă de această afecţiune pot consuma cafea decofeinizată călduţă (nu fierbinte).

 

În aceeaşi situaţie sunt şi pacienţii cu sindrom de reflux gastroesofagian. Iar asta deoarece cofeina poate slăbi sfincterul esofagian inferior, „supapa' dintre esofag şi stomac. Asta poate determina pătrunderea conţinutului gastric în esofag şi apariţia unor simptome ca: arsuri în piept, regurgitaţii, răguşeală, balonare, tuse. Şi persoanele cu vezică urinară hiperactivă ar trebui să limiteze consumul de cafea, deoarece aceasta este diuretică.

 

De asemenea, una dintre bolile în care cafeaua este interzisă este glaucomul. Conform studiilor, la bolnavii de această afecţiune presiunea intraoculară este mai crescută dacă aceştia consumă cafea.

 

Consumul de cafea creşte tensiunea

Cofeina cauzează, în general, creşterea temporară a tensiunii tensiunii, aşadar persoanele care suferă de probleme cu inima – aritmie, hipertensiune etc. – ar trebui să limiteze consumul de cafea sau, pe cât posibil să renunţe la ea.

 

 

Acelaşi lucru e valabil şi în cazul persoanelor cu epilepsie, deoarece cafeina poate creşte riscul de convulsii.

 

Chiar dacă gravidele şi femeile care alăptează pot consuma cafea, acestea ar trebui să limiteze cantitatea la maximum două ceşti pe zi. Colegiul American de Obstetrică şi Ginecologie avertizează că, în caz contrar, poate exista un risc mai crescut de avort spontan, travaliu prelungit, dar şi greutate mică la naştere a fătului.

 

Insomniacii şi anxioşii trebuie să evite cafeaua

Unul dintre beneficiile cafelei este faptul că energizează, aşadar persoanele care suferă de insomnie trebuie să limiteze numărul ceştilor de cafea sau să nu mai bea deloc cu cel puţin 6 ore înainte de culcare. E de preferat să beţi un ceai liniştitor înainte de culcare.

 

Printre bolile în care cafeaua este interzisă se află şi anxietatea. Pacienţii care suferă de anxietate sau au atacuri de panică ar fi bine să evite complet consumul de cafea sau cel puţin să îl reducă, deoarece cafeina, care este un stimulent, poate agrava stările. Aceştia pot, de asemenea, pot bea în loc cafea fără cofeină sau ceaiuri calmante, mai notează CSID.

 

 

 

Sursa: www.viva.ro