Un fost student palestinian al Universităţii de Medicină Carol Davila din Capitală a ajuns în atenţia SRI, iar procurorii cer ca el să fie declarat indezirabil pentru următorii 10 ani şi expulzat în ţara lui natală.

 

Există bănuiala că, la adăpostul unei afaceri nevinovate, ar fi dezvoltat o conexiune periculoasă cu organizaţia palestiniană Hamas, considerată una dintre cele mai dure organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu.

 

Tânărul aflat deja în custodie publică a fost adus în faţa judecătorilor instanţei supreme, care trebuie să ii decidă soarta.

 

Palestinianul Mohamed Tantawi are doar 25 de ani, dar, chiar şi aşa, este considerat un pericol pentru securitatea naţională a României. De câteva luni, el este în custodia Inspectoratului General pentru Imigrări, iar autorităţile de la Bucureşti încearcă să obţină expulzarea lui.

 

În primă instanţă, bărbatul a fost declarat indezirabil pentru o perioadă de 10 ani, însă decizia trebuie să devină una definitivă.

 

Tantawi a venit în România în 2012 cu scopul declarat de a urma cursurile Facultăţii de Medicină din Bucureşti, după care ... nu a mai venit la cursuri. El şi-a deschis o afacere cu sediul pe Calea Victoriei având obiect de activitate securitatea cibernetică, însă în realitate el ar fi trimis sume de până la 1 milion de lei unor persoane bănuite de legături cu temuta grupare paramilitară palestiniană Hamas.

 

Din acest motiv, SRI, care l-a monitorizat, îl consideră un real pericol, deoarece ar putea dezvolta afaceri de susţinere a terorismului. Palestianul are o relaţie cu o româncă şi, potrivit unor surse, au şi un copil împreună. El susţine că este nevinovat şi le-a cerut judecătorilor să nu fie expulzat cu forţa, ci eventual să i se permită să plece de bună voie.

 

Din acest motiv, el a cerut permisiunea Egiptului să traverseze această ţară, pentru că doar aşa poate să se întoarcă acasă în Fâşia Gaza. Cel mai probabil, soarta lui va fi anunţată peste aproximativ o lună, însă este foarte posibil ca judecătorii să confirme statutul de pericol pentru securitatea naţională a României.

 

 

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro