Cel mai nou parc de distracţii din România va fi inaugurat la sfârşitul lunii august în incinta zonei de agrement Herăstrău, din Capitală. Printre altele, în parc va fi şi Roata Bucureştiului, cea mai mare de acest gen din România.

Conceptul parcului Miramagica a fost gândit de o echipă de designeri renumită pentru astfel de proiecte. Aceştia au mai creat şi parcuri de distracţii din Marea Britanie, Spania sau Italia.

Roata Bucureştiului va avea un diametru de 25 de metri. Vor mai fi şi alte elemente, precum turnul Spark, caruselul Tornado, zona de maşinuţe tamponabile, trenuleţe sau bărcuţe.

Potrivit sfatulparintilor.ro, parcul va fi deschis până la sosirea iernii, iar în weekend-uri vor fi organizate evenimente tematice.

Dezvoltatorul parcului Miramagica este Britta Trading, o companie românească specializată în zone de entertainment indoor pentru copii.

Anul acesta s-au mai deschis două noi parcuri de distracţie interesante în România. Turiştii care vor merge pe litoral anul acesta vor avea la dispoziţie, în staţiune Neptun, un parc de aventură. „Paradis Land” se află în pădurea Comoroava din staţiunea Neptun, se întinde pe o suprafaţă de două hectare şi însumează 11 trasee de diferite mărimi şi grad de dificultate.

Printre altele, aici vor fi jocuri de căţărare, tir cu arcul, confruntări de airsoft sau trasee de tiroliană. Paradis Land este considerat al doilea ca mărime din ţară, iar primul este unul deschis în Braşov.

De asemenea, la Râşnov, începând din iunie se poate vizita DinoPark. Se întinde pe o suprafaţă de 1,4 hectare de pădure, iar investitorul a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de 5 milioane de euro pentru acest proiect. Parcul de distracţii se află în partea dreaptă a drumului care duce spre Cetatea Rîşnov.

Aici se vor regăsi 46 de exponate, replici ale dinozaurilor în mărime naturală, certificate ştiinţific. Cel mai mare exponat are 13 metri înălţime, iar cel mai mic are 30 de centimetri. Potrivit primarului Rîşnovului, Adrian Veştea, în colaborare cu geoparcul de la Haţeg, la DinoPark vor fi expuse şi ouă de dinozaur, precum şi un schelet de dinozaur.