Franţa a înregistrat 70 de noi cazuri de Covid-19 în şcoli, după ce elevii au revenit la ore săptămâna trecută, a anunţat ministrului francez al Educaţiei, potrivit Business Insider.
 
Şcolile şi Universităţile din Franţa au fost închise încă de pe 17 martie, ca măsură de limitare a răspândirii noului coronavirus în rândul populaţiei. După două luni de carantină, guvernul a început să ridice din restricţii, ceea ce a dus la deschiderea grădiniţelor şi a şcolilor primare.
 
Potrivit France24, grădiniţele au clasele compuse din cel mult 10 elevi, în timp ce şcolile trebuie să îşi împartă elevii în clase de câte 15.
 
În ciuda acestor măsuri, ministrul Educaţiei Jean-Michel Blanquer a anunţat, luni, la postul de radio RTL, că au fost înregistrate 70 de cazuri de Covid-19 în prima săptămână de la reluarea cursurilor.
 
„Este inevitabil, astfel de lucruri se vor întâmpla. Aproape toate cazurile (de infectare cu coronavirus, n.r.) au avut loc în afara perimetrului şcolilor”, a declarat ministrul.
 
Blanquer a explicat că numărul de 70 de elevi infectaţi reprezintă o proporţie foarte mică din cei 1,4 milioane de copii care s-au întors la ore, precizând că şcolile afectate vor fi închise imediat.
 
 
 
 
Sursa: www.stirileprotv.ro