Propunerea pentru carantinarea capitalei şi oraşelor Espoo, Vantaa, Kauniainen and Turku vine pe fondul nevoii de a reduce numărul de cazuri noi, dar şi numărul celor internaţi în spitale, sistemul medical fiind sub presiune. Aceasta trebuie să fie supusă votului în Parlament, dar şi evaluării de către comisia de drept constituţional.

 

Potrivit proiectului, locuitorii vor putea părăsi domiciliul doar pentru cumpărături sau deplasarea de la o proprietate la alta. Vor fi instituite amenzi pentru cei care nu respectă regulile. ”Acestea sunt acum oraşele cu cele mai dificile situaţii epidemice, dar lista poate fi actualizată dacă situaţia se schimbă”, a declarat pentru Reuters Paivi Anttikoski, director de comunicare la biroul premierului.

 

La începutul acestei luni, guvernul a închis restaurantele şi liceele din toată ţara.  Pe 19 martie, Finlanda anunţa că suspendă vaccinarea cu AstraZeneca, în ciuda faptului că autorităţile europene l-au catalogat drept sigur şi eficient. Autorităţile precizau atunci că investighează cazurile a doi pacienţi care au dezvoltat cheaguri de sânge. Ulterior, au anunţat că vor permite deocamdată vaccinarea cu serul doar celor de peste 65 de ani.

 

Ţara a înregistrat 73.516 de cazuri de coronavirus şi 811 decese, iar în prezent 295 de pacienţi se află internaţi în spital cu COVID-19.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro