S-a stabilit deja că noul coronavirus rezistă mai mult decât virusul gripa de piele, până la 9 ore! Acum, specialiştii vorbesc despre metoda cea mai eficientă prin care virusul care provoacă COVID-19 să fie ucis în doar 15 secunde!

 

Studiile arată că virusul care a provocat ravagii în lume poate rămâne activ mult timp pe pielea umană. Dacă virusul gripal are „o durată de viaţă” de 2 ore, în privinţa SARS-CoV-2 termenul se prelungeşte până la 9 ore.

 

„Supravieţuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 pe pielea umană poate creşte riscul de transmitere prin contact, comparativ cu virusul gripei A (H1N1), accelerând astfel pandemia”‘, se arată într-un studiu publicat de revista Clinical Infectious Diseases.

 

Igiena mâinilor reduce riscul de îmbolnăvire

Din fericire, există o metodă extrem de simplă şi eficientă pentru a ucide ambele virusuri: dezinfectatul, despre care se tot spune să îl folosim după ce punem mâna pe diverse suprafeţe ce ar putea fi contaminate, face minuni!

 

Igiena mâinilor reduce riscul de îmbolnăvire

Din fericire, există o metodă extrem de simplă şi eficientă pentru a ucide ambele virusuri: dezinfectatul, despre care se tot spune să îl folosim după ce punem mâna pe diverse suprafeţe ce ar putea fi contaminate, face minuni!

 

Coronavirusul devine inactiv la 15 secunde după aplicarea soluţiei cu etanol, utilizat în majoritatea dezinfectanţilor pentru mâini.

 

„Supravieţuirea mai îndelungată a SARS-CoV-2 pe piele poate creşte riscul de transmitere prin contact, dar igiena mâinilor poate reduce acest risc', se mai arată în acelaşi studiul.

 

Cu alte cuvinte, acesta vine în sprijinul recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la spălarea frecventă pe mâini, în vederea limitării transmiterii şi combaterii virusului.

 

Coronavirusul rezistă mai mult decât virusul gripal pe piele

 

Studiul a fost realizat de către oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Medicină din Kyoto şi s-a folosit piele umană obţinută de la persoanele decedate!

 

Probele au fost colectate la circa o zi după moartea pacienţilor, dat fiind că piele îşi păstrează funcţiile mai bine de 24 de ore după deces.

 

Coronavirusul rămâne activ pe piele timp de 9 ore! Specialiştii au spus cum poate fi ucis SARS-CoV-2 în doar 15 secundeCoronavirusul rămâne activ pe piele timp de 9 ore! Specialiştii au spus cum poate fi ucis SARS-CoV-2 în doar 15 secunde

 

Specialiştii au descoperit că SARS-CoV-2 a supravieţuit pe probele de piele umană nu mai puţin de 9,04 ore, în comparaţie cu 1,82 ore pentru virusul gripal A, potrivit stirileprotv.ro.

 

 

O altă descoperire a fost că în momentul în care aceste virusuri s-au amestecat cu mucus, atunci SARS-CoV-2 a rezistat aproximativ 11 ore pe piele. Totuşi, viruşii au fost inactivaţi în 15 secunde după utilizarea unui dezinfectant pentru mâini cu 80% etanol.

 

Cât rezistă coronavirusul pe bancnote şi telefoane

Încă de la început s-au transmis avertismente cu privire la bani şi telefon. Specialiştii au recomandat plata cu cardul, tocmai pentru a se evita folosirea bacnotelor, care merg din mână în mână.

 

De asemenea, în privinţa telefonului s-a atenţionat pentru a fi dezinfectat corespunzător, după fiecare ieşire sau folosire după ce s-a pus mâna pe un produs posibil contaminat.

 

Pentru că îngrijorările în privinţa celor două produse au crescut tot mai mult, pe fondul pandemiei, s-a analizat cât de mult rezistă coronavirusul pe suprafeţele telefoanelor sau banilor. Potrivit Agenţiei Naţionale de Ştiinţă a Australiei coronavirusul ar fi activ până la 28 de zile pe suprafaţa telefonului mobil, dar şi pe bancnote, potrivit BBC.

 

 

 

 

Sursa: www.viva.ro