Anunţul a fost făcut de către Karl Nehammer, la o zi după ce a fost învestit în funcţia de cancelar. Nehammer a confirmat că cele mai multe dintre restricţii vor fi ridicate în duminica aceasta. Totuşi, relaxările vor fi dezbătute miercuri, într-o şedinţă de guvern la care participă şi guvernatorii celor nouă provincii.

 

“Pentru toţi cei nevaccinaţi care au de suferit din cauza carantinei, există o ofertă clară: profitaţi de şansa de a vă vaccina”, a mai spus cancelarul. În paralel, noul cabinet pregăteşte introducerea vaccinării obligatorii, începând cu februarie 2022.

 

Perioada de carantină generală a avut ca scop încetinirea răspândirii coronavirusului, care a provocat un număr record de cazuri în ultimele săptămâni. Restaurantele, barurile, teatrele, muzeele şi magazinele neesenţiale au fost închise, cu excepţia localurilor care funcţionează în regim take-away. Hotelurile au fost, de asemenea, închise şi pentru turişti.

 

Cu o săptămână înainte de declararea carantinei generale, persoanele care nu erau complet imunizate anti-Covid au fost plasate sub carantină, fiindu-le permis să-şi părăsească locuinţele doar pentru a merge la serviciu, fără a avea acces în localurile care sunt acum închise.

 

 

 

 

Sursa: www.biziday.ro