Telekom România va restructura 692 de poziţii din totalul de 5.831 de angajaţi existenţi în prezent la nivelul grupului de companii. Un total de 438 de poziţii vor fi restructurate la Telekom Romania Communications, iar 254 de poziţii, la Telekom Romania Mobile Communications.

 

Poziţiile care urmează să fie restructurate vor fi decise pe baza obiectivelor de business ale companiei, în linie cu strategia de simplificare şi digitalizare. În cadrul procesului de restructurare, Telekom România va aplica măsurile de protecţie socială. Evaluarea performanţei va fi utilizată ca criteriu în departajarea angajaţilor care ocupă poziţii similare. În februarie, când angajaţii protestau prin intermediul sindicatului, faţă de concedierile din ultimii ani, pe care le consideră "abuzive şi mascate obscur", scrisoarea transmisă acestora de Miroslav Majoros, şeful grupului de firme Telekom România, în care arăta că transformarea radicală a activităţii va continua, deoarece, în lipsa unor măsuri de adaptare la exigenţele pieţei, "business-ul va pieri", aşa cum s-a întâmplat cu Nokia şi Kodak.

 

Acţiunea este declanşată într-un context în care grupul elen OTE şi principalul său acţionar, gigantul german Deutsche Telekom, sunt pe cale să vândă pachetul majoritar de acţiuni deţinut la Telekom România, informaţiile actuale indicând patru competitori care discută în prezent o eventuală preluare a operatorului român de telecomunicaţii sau a unei părţi din afacere: RCS&RDS, companie controlată de omul de afaceri Zoltan Tseszari, grupul francez Orange, compania rusă ER-Telecom, printre cei mai mari 10 jucători din industria de telecomunicaţii din Rusia, şi Spas Rusev, unul dintre cei mai bogaţi, dar şi controversaţi afacerişti bulgari, având strânse legături cu finanţatori ruşi.

 

În urmă cu doi ani a fost iniţiată o altă restructurare, în exclusivitate, că grupul Telekom România, care reuneşte foştii operatori Romtelecom şi Cosmote România, a început să trimită către o parte dintre angajaţi notificările de concediere, ca urmare a procesului de reorganizare a companiilor din grup.

 

Atunci, Telekom România a desfiinţat, în cadrul procesului de reorganizare a grupului, 205 dintr-un total de 600 posturi de manageri, declanşând concedieri şi printre angajaţi.

 

“La începutul anului erau circa 700 de manageri şi 100 au părăsit deja grupul. Acum, în urma întâlnirii cu conducerea grupului, urmează să fie desfiinţate 156 posturi de manageri de la fostul Romtelecom, 45 posturi de manageri de la fostul Cosmote şi alte 4 posturi de manageri din Germanos şi Sunlight”, au afirmat atunci sursele.

 

Angajaţii Telekom România care au acceptat atunci să părăsească grupul cu acordul părţilor au primit între 5.000 lei şi peste 100.000 lei. Dacă refuzau, urmau să intre într-un proces de evaluare.

 

Telekom România, brand sub care activează din 2014  foştii operatori Romtelecom şi Cosmote România, este controlată în proporţie de 54,01% de grupul elen OTE, la care Deutsche Telekom deţine o participaţie de 46%.

 

 

 

 

Sursa: www.profit.ro