”Upskirting-ul” sau realizarea fotografiilor pe sub fustele femeilor fără ştirea acestora va deveni o infracţiune în Germania, a anunţat guvernul miercuri, la câteva luni după ce o lege similară a fost votată în Marea Britanie, relatează AFP.

 

”Producerea neautorizată de imagini şi secvenţe de film care arată zone intime ale altor persoane fotografiate sau filmate sub haine” va deveni pasibilă de pedeapsă, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Steffen Seibert, la o conferinţă de presă.

 

Simplul fapt de a face o fotografie poate deveni infracţiune, la fel şi faptul de a o împărtăşi. Parlamentul german nu a aprobat încă acest proiect pentru a-l transforma în lege.

 

De asemenea, va fi interzisă fotografierea decolteului fără ştirea persoanelor, potrivit acestui text.

 

Până acum, acest tip de practică nu era considerată infracţiune penală decât în momentul în care victima era atinsă sau hărţuită.

 

Cu toate acestea, din 2015, sentinţe mai dure, chiar cu închisoare de până la doi ani, pot fi impuse pentru publicarea de imagini care ar putea dăuna considerabil reputaţiei celor pe care îi reprezintă.

 

Upskirting, ceea ce înseamnă ”sub fustă” în engleză, a devenit în ultimii ani o practică mult mai uşoară datorită camerelor şi aparatelor foto miniaturale.

 

Asemenea fotografii sunt difuzare pe internet, în special pe platformele pornografice, fără consimţământul persoanelor vizate de imagini.

 

”Fotografierea unei femei sub fustă sau în decolteu este o încălcare umilitoare şi nejustificată a vieţii private”, a spus ministrul Justiţiei, Christine Lambrecht.

 

Acest tip de voaierism este din ce în ce mai des denunţat în lume.

 

În ianuarie, Parlamentul Britanic a adoptat un proiect de lege care vizează pedepsirea la doi ani de închisoare pentru fotografierea sub fustele femeilor.

 

În Franţa, ”captarea de imagini impudice” este pedepsită de o lege promulgată în 2018.

 

Guvernul german a decis de asemenea să pedepsească persoanele care difuzează fotografii ale persoanelor care au murit, în principal cele care au murit în accidente rutiere, care pot fi foarte degradante pentru victime şi familiile lor.

 

 

 

Sursa: www.hotnews.ro