În Germania s-au deschis cinematografe, săli de fitness, studiouri de tatuaje, dar bordelurile, care sunt legale în Germania, încă nu.

Asociaţia pentru Servicii Erotice a prezentat aşa-numitele “concepte pentru igienă specială”, care să permită, în condiţii de siguranţă sanitară, reluarea celei mai vechi meserii din lume.

Femeie: „Am rămas fără nimic, chiar nimic. Fără bani, fără apartament, fără slujbă. Ajungi pe strădă şi nu ştii ce să mai faci. Trebuie să-ţi plăteşti chiria, să cumperi ceva de mâncare.”

 

Multe femei au devenit prostituate, pentru că n-au avut alte mijloace să-şi câştige existenţa, dar în vremea pandemiei de coronavirus nu mai au nici asta. Cel puţin Anna şi Maria au primit ceva ajutoare sociale, hrană şi haine, de la o organizaţie caritabilă.

 

Julia Wege, consilier „Amalie”: „Nu au avut posibilitatea să pună ceva deoparte, să se pregătească pentru o astfel de situaţie. Dintr-o dată, nu au mai putut să-şi practice meseria. Situaţia lor e foarte grea.”

 

Dar cum să practici o meserie care presupune contact fizic, când trebuie să te supui restricţiilor de distanţare socială? Se poate, susţin patronii de cluburi cu reprezentaţii erotice.

 

Peter Müller, manager V.I.P. club: „Dacă foloseşti dezinfectanţi, ce poate să fie în neregulă cu dansul la bară? Saloanele de frumuseţe s-au redeschis, cabinetele stomatologice s-au redeschis.”

 

Totuşi, dentiştii şi pacienţii lor păstrează un pic mai multă distanţă. Aceeaşi distanţă trebuie păstrată între clienţi şi prestatorii de servicii, susţine Asociaţia pentru Servicii Erotice în conceptul de igienă sanitară, pe care tocmai l-a publicat.

 

Astfel, masca ar trebui să fie obligatorie, nu ar fi permisă participarea a mai mult de două persoane, iar camera ar trebui să fie aerisită şi igienizată după plecarea fiecărui client, care, la rândul său, ar fi obligat să-şi lase datele de contact la recepţie.

 

Femeie: „Desigur, nu mai putem oferi servicii complete, dar am putea oferi unele servicii cu menţinerea distanţării sociale.”

 

Problema este cine şi cum controlează respectarea regulilor. Poate şi de aceea, niciun stat federal nu se grăbeşte să fie primul care redeschide bordelurile.

 

Peter Tschentscher, primar Hamburg: „Nu putem permite contactul fizic până nu primim undă verde de la autorităţile sanitare, pentru că aţi văzut ce efecte au avut petrecerile din staţiunea Ischgl. De acolo a pornit o răspândire explozivă a virusului.”

 

 

 

 

Sursa: www.stirileprotv.ro