Numărul cazurilor de Covid-19 este în continuă creştere de la sfârşitul lunii iulie în Germania, ţară care pentru o perioadă a lăsat impresia că poate ţine pandemia sub control. Totuşi, infectările cu coronavirus sunt mult mai puţine decât în perioada martie – aprilie, când Germania a înregistrat şi peste şase mii de cazuri zilnice.

 

Cancelarul Angela Merkel avertiza la sfârşitul lui septembrie că iarna va aduce creşteri dramatice ale numărului infectărilor cu coronavirus. Merkel preciza că dacă traiectoria actuală a creşterii numărului de cazuri continuă, Germania s-ar putea confrunta cu peste 19.000 de cazuri zilnice în lunile de iarnă.

 

„Trebuie să stăpânim rapid numărul infecţiilor şi să intervenim. Trebuie să stabilim priorităţi şi anume menţinerea economiei în funcţiune şi menţinerea şcolilor şi creşelor deschise. Fotbalul trece în plan secund, deocamdată”, spunea aceasta Merkel.

 

Cea mai mare economie a Europei a înregistrat de la începutul pandemiei 306 mii de cazuri de coronavirus şi 9.562 de decese.

 

 

Sursa: www.biziday.ro