Google şi Facebook au anunţat că toţi angajaţii din SUA trebuie să fie vaccinaţi pentru a intra în birouri. Google intenţionează să extindă obligativitatea vaccinului şi pentru angajaţii din alte regiuni ale lumii, în următoarele luni, în funcţie de evoluţia epidemiei în ţările respective.

 

Netflix este prima casă de producţie majoră de la Hollywood care a implementat o politică de vaccinare pentru toate echipele sale de producţie de filme. Toţi actorii şi oricine intră în contact cu aceştia, aşa-numiţii lucrători din “Zona A”, vor trebui să prezinte dovada vaccinării, pentru a putea lucra.

 

Twitter îşi închide din nou birourile din Statele Unite, în timp ce alte companii mari de tehnologie au decis să le impună angajaţilor care vor să lucreze de la birouri să se vaccineze, pe fondul răspândirii variantei Delta, care a determinat o nouă creştere a cazurilor de Covid. Apple intenţionează să revină la obligativitatea măştii în magazinele sale, atât pentru clienţi, cât şi pentru personal, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu.

 

Este aşteptată şi o decizie a Administraţiei Biden care, cel mai probabil, va impune angajaţilor federali din toată ţara fie să se vaccineze, fie să se supună regulat unui test anti-Covid. Marţi, CDC a revenit asupra recomandărilor din mai, şi cere acum tuturor americanilor, indiferent că sunt sau nu vaccinaţi, să poarte măşti la interior.

 

 

 

 

sursa: www.biziday.ro